Menu na przyjęcia

Poniżej przedstawiamy kilka propozycji menu na różne rodzaje przyjęć okolicznościowych.

Jesteśmy otwarci na wszystkie sugestie oraz życzenia Państwa.

Jako specjalne danie na przyjęcie proponujemy prosię pieczone lub szynkę pieczoną.

Prosimy o kontakt biuro@restauracjapodgrusza.pl, na pewno do Państwa odpiszemy.

 

Przykładowe jadłospisy na każde przyjęcie

Propozycja konsumpcji na przyjęciu takim jak urodziny, lecie, 18-tka (czas około 6-7 godzin)

1. Obiad:

  • rosół z makaronem lub krem (np. szparagowy, pieczarkowy, borowikowy, brokułowy, pomidorowy, cebulowy)
  • ziemniaki, pyzy, frytki
  • 2 lub 2,5 porcji mięsa na osobę do wyboru 5-6 gatunków (zrazy wołowe lub wieprzowe, de’Volaile, roladka drobiowa, schab z pieczarkami, imperiale, szwajcary, schab z brzoskwinią, kurczak po cygańsku, udka kacze, medalion pod beszamelem, medalion ze szpinakiem, schab po chłopsku, golonka peklowana, golonka po bawarsku)
  • 3 rodzaje surówek (z białej kapusty, pekińskiej, modrej, selerowa, porowa, z marchwi, buraczki)
  • 2-3 dodatki ciepłe (marchewki mini, marchewka z groszkiem, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, kapusta modra gotowana)

 

2. Kawa/herbata i ciasto:

  • tort okolicznościowy 100g/osobę smak i kształt do wyboru
  • 2 porcje placka na osobę (sernik, jabłecznik, piastowskie, z galaretką, brzdąc, tiramisu, pijak, maracuja, owoce leśne, jogurtowo-wiśniowy itp.)

 

3. Zimny bufet

  • 2 porcje/osobę na platerach w galarecie (np. ryba: karp, pstrąg, sandacz, łosoś; np. mięsa: schab pieczony, schab ze śliwką)
  • galantyna z kurczaka, fileciki drobiowe, indyk na ananasie, indyk w maladze, szparagi w szynce, ozorki)
  • 2 rodzaje sałatek: jarzynowa, grecka, brokułowa, meksykańska, kurczak-ananas pieczywo, masło.

Propozycja konsumpcji na przyjęciu takim jak chrzciny, imieniny (czas około 3-4 godziny)

1. Obiad:

  • rosół z makaronem lub krem (np. szparagowy, pieczarkowy, borowikowy, brokułowy, pomidorowy, cebulowy)
  • ziemniaki, pyzy, frytki.
  • 2 lub 2,5 porcji mięsa na osobę do wyboru 5-6 gatunków (zrazy wołowe lub wieprzowe, de’Volaile, roladka drobiowa, schab z pieczarkami, imperiale, szwajcary, schab z brzoskwinią, kurczak po cygańsku, udka kacze, medalion pod beszamelem, medalion ze szpinakiem, schab po chłopsku, golonka peklowana, golonka po bawarsku)
  • 3 rodzaje surówek (z białej kapusty, pekińskiej, modrej, selerowa, porowa, z marchwi, buraczki)
  • 2-3 dodatki ciepłe ( marchewki mini, marchewka z groszkiem, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, modra gotowana)

 

2. Kawa/herbata i ciasto:

  • tort okolicznościowy 100g /osobę (smak i kształt do wyboru)
  • 2 porcje placka na osobę (sernik, jabłecznik, piastowskie, z galaretką, brzdąc, tiramisu, pijak, maracuja, owoce leśne, jogurtowo-wiśniowy itp.)

Propozycja konsumpcji na przyjęcie weselne

1. Obiad:

  • rosół z makaronem lub krem (np. szparagowy, pieczarkowy, borowikowy, brokułowy, pomidorowy, cebulowy)
  • ziemniaki, pyzy, frytki
  • 2 lub 2,5 porcji mięsa na osobę do wyboru 5-6 gatunków (zrazy wołowe lub wieprzowe, de’Volaile, roladka drobiowa, schab z pieczarkami, imperiale, szwajcary, schab z brzoskwinią, kurczak po cygańsku, udka kacze, medalion pod beszamelem, medalion ze szpinakiem, schab po chłopsku, golonka peklowana, golonka po bawarsku)
  • 3 rodzaje surówek (z białej kapusty, pekińskiej, modrej, selerowa, porowa, z marchwi, buraczki)
  • 2-3 dodatki ciepłe (marchewki mini, marchewka z groszkiem, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, modra gotowana)

 

2. Deser/kawa

  • Mała kawa, deser, owoce

 

3. Zimny bufet:

  • Na platerach w galarecie (karp, pstąg, sandacz, łosoś, schab pieczony,schab ze śliwką, galantyna z kurczaka, fileciki drobiowe, indyk na ananasie, indyk w maladze, szparagi w szynce, ozorki)
  • Ryba w occie lub po grecku, śledzie, klopsiki w zalewie octowej
  • 2 rodzaje sałatek ( grecka, brokułowa, meksykańska, kurczak-ananas, z gyrosem, serowa)

 

4. Kolacja:

  • Barszcz, kurczaki lub udka z rożna, tatar lub strogonof, sałatka jarzynowa
  • Niespodzianka od lokalu

 

5. Kawa/słodkie:

  • Tort smak i kształt do uzgodnienia (wielkość zależna od ilości osób)
  • 2,5 kawałka placka na osobę, 6-7 gatunków do wyboru (sernik, jabłecznik, piastowskie, z galaretką, brzdąc, tiramisu, pijak, maracuja, owoce leśne, jogurtowo-wiśniowy itd.)

 

6. Śniadanie:

  • Żurek lub flaczki
  • 1,5 porcji mięsa na osobę (golonki, szaszłyki, filet z grilla)