Poniżej przedstawiamy kilka propozycji menu na różne rodzaje przyjęć okolicznościowych.
Jesteśmy otwarci na wszystkie sugestie oraz życzenia Państwa.
Jako specjalne danie na przyjęcie proponujemy prosię pieczone lub szynkę pieczoną.
Prosimy o kontakt biuro@restauracjapodgrusza.pl, na pewno do Państwa odpiszemy.
Przykładowe jadłospisy na każde przyjęcie
Propozycja konsumpcji na przyjęciu takim jak urodziny, lecie, 18-tka (czas około 6-7 godzin)
1. Obiad:
- rosół z makaronem lub krem (np. szparagowy, pieczarkowy, borowikowy, brokułowy, pomidorowy, cebulowy)
- ziemniaki, pyzy, frytki
- 2 lub 2,5 porcji mięsa na osobę do wyboru 5-6 gatunków (zrazy wołowe lub wieprzowe, de’Volaile, roladka drobiowa, schab z pieczarkami, imperiale, szwajcary, schab z brzoskwinią, kurczak po cygańsku, udka kacze, medalion pod beszamelem, medalion ze szpinakiem, schab po chłopsku, golonka peklowana, golonka po bawarsku)
- 3 rodzaje surówek (z białej kapusty, pekińskiej, modrej, selerowa, porowa, z marchwi, buraczki)
- 2-3 dodatki ciepłe (marchewki mini, marchewka z groszkiem, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, kapusta modra gotowana)
2. Kawa/herbata i ciasto:
- tort okolicznościowy 100g/osobę smak i kształt do wyboru
- 2 porcje placka na osobę (sernik, jabłecznik, piastowskie, z galaretką, brzdąc, tiramisu, pijak, maracuja, owoce leśne, jogurtowo-wiśniowy itp.)
3. Zimny bufet
- 2 porcje/osobę na platerach w galarecie (np. ryba: karp, pstrąg, sandacz, łosoś; np. mięsa: schab pieczony, schab ze śliwką)
- galantyna z kurczaka, fileciki drobiowe, indyk na ananasie, indyk w maladze, szparagi w szynce, ozorki)
- 2 rodzaje sałatek: jarzynowa, grecka, brokułowa, meksykańska, kurczak-ananas pieczywo, masło.
Propozycja konsumpcji na przyjęciu takim jak chrzciny, imieniny (czas około 3-4 godziny)
1. Obiad:
- rosół z makaronem lub krem (np. szparagowy, pieczarkowy, borowikowy, brokułowy, pomidorowy, cebulowy)
- ziemniaki, pyzy, frytki.
- 2 lub 2,5 porcji mięsa na osobę do wyboru 5-6 gatunków (zrazy wołowe lub wieprzowe, de’Volaile, roladka drobiowa, schab z pieczarkami, imperiale, szwajcary, schab z brzoskwinią, kurczak po cygańsku, udka kacze, medalion pod beszamelem, medalion ze szpinakiem, schab po chłopsku, golonka peklowana, golonka po bawarsku)
- 3 rodzaje surówek (z białej kapusty, pekińskiej, modrej, selerowa, porowa, z marchwi, buraczki)
- 2-3 dodatki ciepłe ( marchewki mini, marchewka z groszkiem, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, modra gotowana)
2. Kawa/herbata i ciasto:
- tort okolicznościowy 100g /osobę (smak i kształt do wyboru)
- 2 porcje placka na osobę (sernik, jabłecznik, piastowskie, z galaretką, brzdąc, tiramisu, pijak, maracuja, owoce leśne, jogurtowo-wiśniowy itp.)
Propozycja konsumpcji na przyjęcie weselne
1. Obiad:
- rosół z makaronem lub krem (np. szparagowy, pieczarkowy, borowikowy, brokułowy, pomidorowy, cebulowy)
- ziemniaki, pyzy, frytki
- 2 lub 2,5 porcji mięsa na osobę do wyboru 5-6 gatunków (zrazy wołowe lub wieprzowe, de’Volaile, roladka drobiowa, schab z pieczarkami, imperiale, szwajcary, schab z brzoskwinią, kurczak po cygańsku, udka kacze, medalion pod beszamelem, medalion ze szpinakiem, schab po chłopsku, golonka peklowana, golonka po bawarsku)
- 3 rodzaje surówek (z białej kapusty, pekińskiej, modrej, selerowa, porowa, z marchwi, buraczki)
- 2-3 dodatki ciepłe (marchewki mini, marchewka z groszkiem, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, modra gotowana)
2. Deser/kawa
- Mała kawa, deser, owoce
3. Zimny bufet:
- Na platerach w galarecie (karp, pstąg, sandacz, łosoś, schab pieczony,schab ze śliwką, galantyna z kurczaka, fileciki drobiowe, indyk na ananasie, indyk w maladze, szparagi w szynce, ozorki)
- Ryba w occie lub po grecku, śledzie, klopsiki w zalewie octowej
- 2 rodzaje sałatek ( grecka, brokułowa, meksykańska, kurczak-ananas, z gyrosem, serowa)
4. Kolacja:
- Barszcz, kurczaki lub udka z rożna, tatar lub strogonof, sałatka jarzynowa
- Niespodzianka od lokalu
5. Kawa/słodkie:
- Tort smak i kształt do uzgodnienia (wielkość zależna od ilości osób)
- 2,5 kawałka placka na osobę, 6-7 gatunków do wyboru (sernik, jabłecznik, piastowskie, z galaretką, brzdąc, tiramisu, pijak, maracuja, owoce leśne, jogurtowo-wiśniowy itd.)
6. Śniadanie:
- Żurek lub flaczki
- 1,5 porcji mięsa na osobę (golonki, szaszłyki, filet z grilla)